Zorg

Efficiënte BHV hulpverlening
voor zorgomgevingen

Slider

Houd efficiënt toezicht op bedrijfsveiligheid en zet zorgpersoneel optimaal in

Zowel in ziekenhuizen, algemene zorg instellingen als in de geestelijke gezondheidszorg komen regelmatig situaties voor waarbij de veiligheid in het gedrang komt. Via het BHV Alarmeringssysteem van Picasse kunnen dan betrouwbaar en snel de juiste hulpverleners opgeroepen worden.

Altijd de juiste mensen op de juiste plek, op de juiste tijd

Voor het management en uitvoerend zorgpersoneel is het een uitdaging om op het juiste moment op de juiste plaats, de juiste hoeveelheid hulpverleners beschikbaar te hebben. Met behulp van de module aanwezigheidsregistratie heb je altijd inzage in de aanwezige hulpverleners en kun je op ieder gewenst moment zien of er voldoende BHV-ers aanwezig zijn. Dit is in te zien via de webapplicatie, de tablet bij de receptie/meldkamer of desgewenst op de telefoon van medewerkers of een aanwezigheidsscherm. Ook kan het Picasse BHV Alarmeringssysteem preventief een waarschuwingsbericht verzenden zodra er een tekort aan hulpverleners dreigt te ontstaan.

Picasse realiseert zicht dat er ook veel zorg verleend wordt buiten de zorginstanties. Veel hulpverleners verlenen bijvoorbeeld zorg bij cliënten thuis. Deze mobiele zorgverleners kunnen door Picasse uitgerust worden met een draadloze alarm knop. Deze knop kan discreet ingedrukt worden voor hulp waarna er een spraak-luister verbinding word opgezet zodat de hulpverleners meteen kunnen horen wat er aan de hand is. Tevens wordt er een bericht verzonden met locatie zodat de hulpverleners weten waar het incident zich afspeelt. Uiteraard kunnen patiënten ook gebruik maken van deze draadloze alarmknoppen.

Zorg Check Up

Tevens voor serieuze crisismanagementsituaties en ZiROP is het BHV alarmeringssysteem van Picasse een zeer geschikt communicatieplatform. Binnen enkele seconden kunnen grote groepen artsen, verpleegkundigen en andere medische specialisten opgeroepen worden. Het oproepen van hulpverleners kan handmatig plaatsvinden maar ook middels vooraf gecreëerde scenario's.

Vlekkeloze implementatie

Picasse begrijpt als geen ander dat informeren van cruciaal belang is. Daarom geven wij bij aanvang van de samenwerking een uitlegsessie aan alle gebruikers. Dit zorgt ervoor dat alle medewerkers weten wat er van hen verwacht wordt bij een calamiteit en stelt ze in de gelegenheid vragen te stellen. Mocht onverhoopt toch nog iets onduidelijk zijn, neem dan contact op met onze supportdesk.

Meer weten

Specifieke functionaliteiten en oplossingen voor de zorgsector

Verpleegoproep- en uitluistersysteem

Via vaste en draadloze verbindingen met locatiebepaling via WiFi en GPS.

BHV- en ZiROP oproepsysteem

Tekst- en spraakberichten op Smart- of DECT telefoons. Integratie met PZI mogelijk.

Bewaking en doorgifte incidentmeldingen

Van bedrijfskritische systemen zoals brandmeldcentrales (certificering mogelijk).

Extramurale zorg

Zorgtelefoons met bewaking en melding.

Meer weten? Neem contact op

Uitproberen? Vraag een demo aan