Koppeling
Veiligheidssystemen

Brandmeldingen direct op de telefoon
middels een BMC koppeling

Slider

BHV'ers ontvangen rook- en brandmeldingen direct als tekst- en spraakmeldingen op hun telefoon

Door het realiseren van een koppeling met de brandmeldcentrale (BMC) is het mogelijk rook- en brandmeldingen direct als sms, push notificatie, telefonische oproep of e-mail af te leveren. Picasse heeft dit inmiddels al voor veel organisaties gerealiseerd en mag zich inmiddels met trots ervaringsdeskundige op dit vlak noemen. Er zijn voor deze koppelingen ook filters mogelijk waarbij het systeem automatisch berichten naar aanwezige hulpverleners stuurt of juist in de avond andere groepen alarmeert.

parenco-logo
Eneco Logo
Ede Logo
Wageningen Logo
Logo Nuon
ING Logo
ESA Logo
parenco-logo
Eneco Logo
Ede Logo
Wageningen Logo
Logo Nuon
ING Logo
ESA Logo
Slider

Hoe komt de BMC Koppeling met Picasse tot stand?

De koppeling met de BMC (ook wel BMI of brandmeldinstallatie genoemd) is op basis van een bewaakte ESPA 4.4.4 koppeling. Hiervoor dient de BMC voorzien te zijn van een ESPA 4.4.4. interface. Picasse plaatst eigen hardware die zowel in verbinding staat met de BMC als met het Picasse alarmeringssysteem. Het resultaat is dat meldingen vanuit de BMC direct doorgegeven worden aan het BHV alarmeringssysteem. De meldteksten worden één op één uit de BMC overgenomen en direct naar een vooraf gedefinieerde groep hulpverleners verstuurd. Filtering en aanpassing van de berichten is echter ook mogelijk.

Daarnaast is de hardware van Picasse geschikt voor het uitlezen van standaard maximaal 64 contacten. De contacten kunnen van het type NC (normally closed), NO (normally open) of een combinatie daarvan zijn. Aan ieder contact kan een eigen oproepgroep en meldtekst gekoppeld worden. Het beheer van de op te roepen (groepen) personen vindt tevens plaats via de webapplicatie. De koppeling voldoet aan de 2575 Norm.

Wij vertellen graag meer over de koppel mogelijkheden met brandmeldinstallaties en wat een dergelijke koppeling voor uw organisatie kan betekenen. Ook kunnen we referenties geven van organisaties die al geruime tijd gebruik maken van een dergelijke oplossing. Bel met Picasse op 088-7422773 of neem contact met ons op.

Eesa Space Industrie
Alarmeringstablet Op Locatie
Integratie Brandmeldsysteem Melding
Oproepen Via Portofoon

Meer weten?Neem contact op

Uitproberen? Vraag een demo aan